Linux Mint

MintBanner
linux-mint-15-cinnamon

Endelig en ny Linux Mint distribusjon!
Linux Mint 15 «Olivia» ble lansert tidligere i år.
Nå kan du laste ned siste versjon i Mint familien i tre forskjellige versjoner (32 bit/64 bit/Cinnamon/KDE/Mate).

Lett overgang fra Windows.
Linux Mint har lenge vært den mest populære Linux distribusjonen. Faktisk langt mer populær en Ubuntu, som Linux Mint er bygd på. Flere mener at dette kan skyldes den store likheten mellom Linux Mint og Windows (pre win8). Grensesnittet er velkjent, og brukere som er bevandret i Windows verdenen vil føle seg hjemme i Linux Mint.

Linux Mint kommer ferdig med de viktigste kodeks for å spille av musikk, video samt støtte for java og Adobe Flash. Dette gjør at Linux Mint er klar til å brukes rett etter installasjon.
Installasjon av programvare er også mye lettere en det en gang var i Linux. Software Manager inneholder i skrivende stund 41.400 ulike programmer, pakker og systemverktøy som brukeren kan laste ned gratis.

Hva kan du forvente?
Nå er Linux Mint ute i sin 15. utgave, og denne gangen er distribusjonen basert på Ubuntu 13.04. Det som gjør Mint så populært er at man vet hva man får, og det er lett å bli «dus» med systemet selv for en garvet Windows bruker. Det faktum at Linux Mint er bygd på Ubuntu gjør at du som bruker kan kjøre all software som er lagd for Ubuntu. Det gjør Linux verdenen litt større, og utvalget mye bedre.

Alle versjonene kan lastes ned fra Linux Mint sin side.

Under kan du se en review av Linux Mint Cinnamon og Mate.