Linux Mint 18 “Sarah” Cinnamon released!

Linux Mint 18 er en LTS versjon, og vil ha støtte fem til 2021. Den kommer med oppdatert software og kommer med en god del finpuss av operativsystemet. I tillegg er det lagt til en del nye funksjoner som gjør opplevelsen enda bedre. I skrivende stund er Linux Mint tilgjengelig med skrivebordmiljø fra Cinnamon, MATE og Xfce.

Cinnamon 3.0

Linux Mint 18 kommer med den siste versjonen av Cinnamon 3.0. Her er en video som viser noen av nyhetene:

Update Manager

Update Manageren har fått en god del nye forbedringer, bade på visuelt og på innsiden. To nye innstillinger lar deg se og velge nye kjerne oppdateringer. Dette er dog ikke reelle oppdateringer, men pakker til nye kjerner. Update Manageren har nå mulighet til å se disse og gjøre de tilgjengelige til deg gjennom tradisjonelle oppdateringer.

Mint-Y

I 2010 introduserte Linux Mint 10 et moderne og vakkert tema kalt Mint-X. Seks år senere har ting endret seg mye. For å møte endringene i trender og design introduseres Mint-X i Linux MInt 18. Mint-X er moderne, stilrent og profesjonelt. Den omfavner de nye trendene, uten å bli seende for flatt og minimalistisk ut. I tillegg kommer kommer Linux Mint selvsagt med flere flotte nye skrivebordbakgrunner.

System krav:

  • 512MB RAM (1GB anbefalt).
  • 9GB HDD plass (20GB anbefalt).
  • 1024×768 oppløsning (ved lavere oppløsning, trykk ALT for å dra vinduer med musen hvis de ikke passer på skjermen).

Linux Mint 18 kan lastes ned her.

Kilde: https://www.linuxmint.com/rel_sarah_cinnamon_whatsnew.php