Hvordan installere tema

Det å style en Linux distribusjon er ikke så vanskelig når man først vet hvordan man skal gjøre det. Det å skifte en bakgrunn på skrivebordet er ikke så vanskelig, men det kan være litt mer vrient når det kommer til ikoner og temaer. Det finnes et uttall av forskjellige sider som tilbyr ikonpakker og temaer. Når du har funnet de du øsker, er det bare å laste de ned og pakke de ut. Flytte så ikonene til /home/user/.icons  og temaene til /home/user/.themes

Hvis disse mappene ikke eksiosterer, må du opprette de. Punktum før mappenavnet anngir at disse mappene ikke vil være synlige i filutforskeren så sant man ikke velger å vise skjulte filer og mapper.

Det vil variere fra forskjellige distroer hvordan du aktiverer det nye temaet og ikonene. Hvis vi tar utgangspunkt i Ubuntu så kan det være to programmer som er hendige å installere. Dette er Unity Tweak Tool og Theme Configurations. Begge kan lastes ned fra Ubuntu Software Sentre. Ubuntu Tweak Tool bruker du til å aktivere tema og ikonpakkene du har installert. Theme Configurations brukes til å endre den oransje temafargen som Ubuntu kommer med

Lykke til.