Slik spiller du Nintendo snes på din Linux PC

Hadde det ikke vært morro å tatt en «walk down memory lane»?

Hva skal man velge?
Det finnes et ukjent antall emulatorer som emulerer alt fra Nintendo NES, sNes, 64, Amiga osv. Det ville tatt lang tid å prøve alle, så her er det nok greit å starte med det systemet man har sterkest tilknyttning til.  Vi har testet ut en emulator for Nintendo sNES, og er så fornøyd med resultatet at vi ønsker å dele det med våre lesere.

Enkel installasjon.
ZSNES er en populær Nintendo emulator til Linux. Emulatoren kommer i en 32-bit versjon, men fungerer fint på 64-bit systemer. ZSNES støtter også nettspill, som vil tillate multiplayer modus over internett. ZSNES kan lett installeres fra terminalen:

Så er det bare å få tak i noen Nintendo SNES ROM’s,  og sette i gang med å spille dine gamle favoritter.
(Linux-Norge.no oppfordrer deg til å skaffe SNES ROM’s på lovlig vis)
ZNES