Tre gratis Windows alternativer

Hva med et alternativ til Windows som i tillegg er gratis å laste ned og bruke?

I disse dager driver Windows utrullingen av Windows 10 for fullt. I motsetning til tidligere versjoner, så er Windows 10 gratis for Windows 7 og Windows 8.1 brukere. Dette er nok også mye av årsaken til suksessen. I skrivende stund er Windows 10 installert på snart 100 millioner pc’er verden over.
Vi har plukket ut tre Debian baserte Linux distribusjoner som vil egne seg godt som et alternativ til Windows. Alle er også representert høyt på DistroWatch sin listen over de mest populære Linux distribusjonene.
Alle distribusjonene kommer i tillegg med en rekke nyttige applikasjoner ferdig installert, som f.eks. nettleser, musikk/video-spillere, bildeverktøy og Office-programmer. Under følger en liste over våre anbefalte Linux distribusjoner.

#1 Linux Mint

LM17_2
Linux Mint har siden 2013 vært det mest brukte Linux baserte operativsystemet i verden. Linux Mint er basert på (og fullt ut kompatibelt med) Ubuntu, men det finnes også en variant som er basert direkte på Debian, og uavhengig av Ubuntu.

Linux Mint satser på «ut av boksen funksjonalitet», og kommer ferdig installert med en rekke programmer.
Siste versjon av dette operativsystemet er Linux Mint 17.2 «Rafaela». Mint kommer med flere forskjellige desktoper, og man kan velge mellom Cinnamon, MATE, KDE eller Xfce Edition.

Last ned eller les mer om Linux Mint her.

#2 Ubuntu

ubuntu1504
Ubuntu er et operativsystem som er basert på Debian. Ubuntu har fokus på brukervennlighet, hyppige utgivelser lang support tid på distribusjonene og en enkel installasjon.

Siste versjon av dette Ubuntu er 15.04, men kan også lastes ned i en 14.04.3 LTS (Long Term Support) versjon.
Denne versjonen har en garantert sikkerhet og oppgraderings støtte i fem år.

Last ned eller les mer om Ubuntu her.

#3 Elementary OS

ElementaryOS
Elementary OS er også en Linux distribusjon som er basert på Ubuntu. Brukergrensesnittet sikter seg inn på å være intuitivt for nye brukere. I tillegg så er det svært lite ressurskrevende, og vil i mange tilfeller kunne vekke til live den gamle PC’en din.

Som de andre operativsystemene vi har nevn her, kommer også Elementary OS ferdig installert med en rekke programmer og applikasjoner.

Elementary OS Freya 0.3.1 er siste versjon, og kan lastes ned her.