Litt om Linux Mint

Linux Mint er et grafisk GNU/Linux-operativsystem beregnet for personlige datamaskiner. Det har siden 2013 vært det mest brukte Linux-skrivebordsmiljøet i verden.
Hovedversjonen av Linux Mint var opprinnelig basert på (og fullt ut kompatibelt med) Ubuntu, men med forskjeller i det grafiske grensesnittet. Ved første øyekast ligner skrivebordet mer på Windows, med blant annet en enkelt oppgavelinje og meny. Versjonen Mint Debian Edition (LMDE) er basert direkte på operarivsystemet Debian og er uavhengig av Ubuntu.
Linux Mint fokuserer på ut-av-boksen-funksjonalitet, og distribueres derfor med proprietære pakker som eksempelvis Flash som er installert fra bunnen av.

Utgaver
Selv om hovedutgaven (Main Edition) av Linux Mint benytter seg av skrivebordsmiljøet Gnome, finnes det også andre utgaver av Linux Mint, som benytter seg av både Fluxbox, KDE og Xfce. Disse utgavene utgis imidlertid ikke av opphavsmannen Clement Lefebvre selv, men av ildsjeler i fellesskapet rundt Linux Mint.
Siden Mint kommer med ut-av-boksen-støtte til DVD-avspilling, er hovedutgaven ulovlig å distribuere til land som USA og Japan. Det finnes imidlertid en utgave kalt «The Universal Edition», hvor man har utelatt proprietær programvare, patenterte teknologier og begrensede filformater. Denne er derfor tillatt distribuert over alt.

Linux Mint Debian Edition
Linux Mint Debian Edition (LMDE), som ble sluppet 7. september 2010, er basert på Debian Testing direkte og har ingen avhengigheter til Ubuntu. Siden det er en rolling release, behøver man bare installere den én gang så sant man passer på å oppgradere software på vanlig måte.

(Kilde: Wikipedia)

  • Øystein Skår

    Jeg har brukt Linux Mint i mange år. Helt klart den beste Linux distroen. Med KDE desktopen så har du mange muligheter til å tilpasse ditt OS.