Kunne du tenkt deg å lære programmering?

Vel, det er ikke så vanskelig å komme i gang som mange tror. Nettstedet Codeacaemy sørger for at det å komme i gang med programmering og scripting i flere språk.

Per i dag er det PHP, Python, JavaScript, jQuery, Ruby og HTML/CSS det tilbys kursing i. Det som gjør at Codeacaemy skiller seg ut fra lignende tjenester, er at men her ikke trenger å installere egen programvare på pc’en. Alt gjøres direkte i nettleseren, og din fremdrift blir lagret i kontoen du oppretter for å starte. Dette er virkelig et godt «lavterskel» tilbud for deg som ikke har prøvd programmering før.

Det kan være lurt å starte med kurset HTML/CSS, siden dette vil være grunnleggende for flere av de andre kursene. Hvis man oppretter en brukerkonto via Facebook, så får man muligheten til å poste fremdriften til alle sine venner. Ikke sikkert det er like spennende for alle.
For de med litt erfaring fra scripting/programmering så kan de første leksjonene virke litt lette. Men det kan være et fint verktøy for de som ønsker å friske opp gamle kunnskaper.

Uansett så er Codeacademy ment som et tilbud til folk men liten eller ingen erfaring fra scripting/programmering. Vi i Linux-norge.no kan i alle fall anbefale Codeacademy på det varmeste.

Du kommer i gang på www.codeacademy.com