Utvikling i Linux

Mange muligheter.

Når det kommer til utvikling’s miljøer, så er det kanskje her man finner de mest ivrigste og trofaste Linux tilhengeren. Selv om man som Linux bruker vil miste muligheten til å programmere i noen språk som er fast inventar i Microsoft’s .net miljø (som f.eks C# eller Visual Basic), så er mulighetene i Linux ganske store.

Så hvilke språk kan man utvikle i på Linux plattformen?
Det finnes flere måter å drive med programmering, men her hos Linux.Norge.no så er vi fan av utviklerverktøy (IDE) som er gratis og open source.
Eclipse og NetBeans er to av de mest kjente IDE’ene på markedet, og er utviklerverktøy som gir deg muligheten til å jobbe med flere forskjellige språk i ett og samme verktøy. Vi har mest erfaring med NetBeans, og kan anbefale det på det sterkeste.

NetBeans er utviklet av Oracle Corporation, og er primært laget for utvikling i Java, men har også god støtte for C/C++, PHP og HTML5. Til webutvikling er XAMPP web server fin å bruke sammen med NetBeans.
Til Java utvikling kommer NetBeans også med en GUI-builder, så det er enkelt å dra og plassere tekstbokser, labels og knapper ut på vinduet.
NetBeans har også et stort nettmiljø som det er lett å henvende seg til hvis man søker hjelp.
ProgrammeringJava

Hvordan komme i gang?

Både Eclipse og Netbeans kan installeres fra programvarebehandleren i Ubuntu og Linux mint, eller lastet ned fra produsentens hjemmesider.
Vi har tidligere vist hvordan man installerer Java JDK og NetBeans på en og samme gang, og anbefaler at det gjøres på denne måten.

NetBeans og Java JDK i en og samme pakke finner du her.
Eclipse finner du her.